Auto ongeluk

Wat te doen na een auto-ongeluk: een 8-staps gids

Een van de meest voorkomende ongevalsongevallen zijn auto-ongevallen die overal ter wereld kunnen voorkomen. Eén op de drie ongevallen met motorvoertuigen is gevaarlijk voor de bestuurder en ook voor de passagiers, van wie twee op de tien ongevallen dodelijk zijn.
Als u op een of andere manier betrokken bent

Hou op

Het is de meest cruciale stap om ervoor te zorgen dat alles en iedereen goed en veilig is, en het is ook jouw verantwoordelijkheid dat iedereen medische aandacht krijgt, zelfs als het ongeval een ondergeschikte is.geweest bij een auto-ongeluk, vindt u hier een 8-staps gids om uzelf of anderen in nood te helpen.

Bescherm de scène

De volgende actie is om meer ongelukken te voorkomen; je zou je flitsen aan kunnen houden. Als de lichten van uw auto niet werken of beschadigd zijn, moet u een zaklamp bij de hand hebben om u veilig te houden of om een ​​andere bestuurder om hulp te vragen.

Bel de politie

Zelfs als niemand zwaargewond is, is het een veilige beslissing om de politie te bellen. U kunt ook een politierapport nodig hebben om een ​​verzekering voor uw voertuig aan te vragen. De voertuigen die betrokken zijn bij het ongeval mogen niet worden aangeraakt, tenzij dit het verkeer hindert.

 Politie

Goede informatie uitwisselen

De onderzoeksofficier heeft informatie nodig over het ongeval en zelfs als de politie niet goed reageert, moet u ervoor zorgen dat u alle vereiste informatie verkrijgt. Het kan u helpen met het verkrijgen van uw verzekerde claims.

Meld het ongeval

Uw verzekeringsmaatschappij informeren over het ongeval is ook een vereiste, omdat veel bedrijven onmiddellijke rapportage nodig hebben. Het is ook nuttig om te weten of uw medische voordelen ook deel uitmaken van uw verzekeringsdekking. ‘Med-pay’-dekking is de primaire verzekering voor ongevalsgerelateerde medische rekeningen. Verzekeringspercentages mogen niet stijgen als gevolg van claims voor ‘med-pay’ dekking.

Zoek medische hulp

Verwondingen veroorzaakt door ongelukken worden niet meteen gezien, maar de meeste mensen die een ongeluk hebben gehad, ervaren vaak pijn na twee dagen na de crash. Als u niet zeker weet of u een verwonding hebt opgelopen, moet u medische hulp of een regelmatige controle van uw huisarts krijgen om ervoor te zorgen dat u veilig bent. Als u zich direct na het ongeluk een hersenschudding of duizeligheid voelt, moet u naar een arts gaan, want dit kan later in het leven leiden tot veranderingen in cognitieve en gedragsmatige vaardigheden.

Bewaar een bestand

Houd alles met betrekking tot dit ongeval veilig en alles in één bestand voor uw verzekeringsclaims. Informatie zoals de kwitanties van de claims, telefoonnummers en ook andere kosten die bij de crash enz. Zijn gemaakt, moeten veilig worden bewaard.

Bescherm uw rechten

Misschien wel de belangrijkste en ook de meest genegeerde is om een ​​advocaat te raadplegen en om uw rechten te beschermen. Een advocaat kan u adviseren over uw rechten en u informeren over manieren om het meeste uit uw verzekering te halen ter compensatie van uw voertuig- en medische rekeningen.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *